al contingut a la navegació Informació de contacte

INICI DE LES OBRES DE CONSTRUCCIÓ DE L'ESTACIÓ INTERNACIONAL DE PARAPENT D'ORGANYÀ

NOTA DE PREMSA

DIJOUS 31 GENER 2019

L’empresa Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats, SL (CISA), va iniciar el passat dimarts, 29 de gener, les obres del projecte “Impuls al Turisme Esportiu Organyà 2020”, que van ser adjudicades per l’Ajuntament d’Organyà en la sessió del Ple del 9 de juny de 2018.

Aquest projecte té com a objectiu millorar i modernitzar les actuals infraestructures i equipaments destinats a l’activitat del parapent per a convertir el municipi en un referent internacional en la pràctica d’aquest esport en totes les seves modalitats, especialment l’acrobàtica.

Les obres d’actuació tenen 4 grans àmbits d’intervenció::

  1. Zona d’enlairament o envol: aquesta obra consisteix en una actuació sobre el perfil de la muntanya amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’envol i facilitar la mobilitat dels usuaris, suavitzant la pendent de la pista existent i del seu frontal i l’ampliació en el sentit horitzontal. Aquest espai serà emmoquetat.  També s’ha contemplat l’adequació del camí entre l’aparcament i l’envol per fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, es construirà una grada de pedra que permetrà contemplar l’activitat amb una vista privilegiada sobre el territori, amb una capacitat prevista de 50 persones. També s’hi instal·larà una estació meteorològica per a millorar les condicions de vol i facilitar l’activitat de les escoles, professionals i resta de practicants, així com una zona de pícnic i uns lavabo prefabricat i de caràcter ecològic, adaptat a persones amb problemes de mobilitat.
  2. Aparcaments: creació d’un aparcament principal, de 35 places, per a facilitat i ordenar l’estacionament de vehicles privats i millorar la seva accessibilitat. També la creació d’una zona d’aparcament prioritària per als vehicles de les escoles de parapent, de persones amb mobilitat reduïda i la resta de personal autoritzat i un altre per a vehicles d’emergència i de càrrega i descàrrega.
  3. Accessos: es preveu l’arranjament del camí d’accés amb l’objectiu de facilitar la doble circulació dels vehicles. També es preveu la instal·lació de diversos punts de senyalització, tant al municipi com a les carreteres més properes així com d’un panell informatiu digital en la zona d’enlairament.
  4. Zona d’aterratge: inclourà l’asfaltat d’una part del camí d’accés a la zona, la igualació dels terrenys es condicionarà el seu aparcament. També la incorporació de diverses senyalitzacions per a facilitat l’aterratge (diana sobre la pista i una mànega de vent (anemoscopi).

L’actuació ha estat adjudicada per un import total de 337.005,00 euros i està subvencionada per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del programa de Desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme.

Document Actions