al contingut a la navegació Informació de contacte

Turisme

La muntanya del Cogulló, al nord del terme, és un lloc ideal per llençar-se en ala de pendent, o parapent. Les característiques atmosfèriques de la plana d'Organyà converteixen l'indret en un autèntic paradís per als amants d'aquest esport d'aventura. Si us hi voleu iniciar, a les diverses ESCOLES DE VOL D'ORGANYÀ podreu adquirir els coneixements teòrics i pràctics que us permetran gaudir d'emocions amb les màximes garanties de seguretat.
Benvinguts a Organyà Xperience! Vine a volar en parapent i descobrir les magnífiques vistes de l'Alt Urgell, enlairar-te del terra per a descobrir un munt de sensacions noves i indescriptibles i gaudir del paisatge a vista d'ocell. Descobreix una altra manera de veure el món amb el nostre equip tècnic, el qual compta amb una dilatada experiència en l'àmbit de la docència i el vol lliure. Més informació a info@organyaxperience.cat T'esperem!

L'adreça de l'enllaç és: http://www.organyaxperience.cat/

Centre de vol Parapent Organyà: Benvingut al centre de vol lliure Parapent Organyà. Des d’aquesta pàgina volem donar tota la informació possible de les activitats i la descripció de la zona de vol en parapent d’Organyà. Des de l’any 1987 estem impartint cursos de parapent i vols en parapent biplaça. Des de l’any 1.999 l’escola de parapent estava dirigida per Miquel Xercavins i Campmany, David Guardiola Acosta agafa el relleu del seu monitor en aquesta nova etapa del parapent a Organyà. Estem situats a Organyà comarca de l’Alt Urgell, Lleida, Catalunya. L’escola conta actualment amb els millors professionals, gent jove dinàmica i entusiasta de la seva gran passió, el parapent. Constantment es reciclen i actualitzen els seus coneixements.

L'adreça de l'enllaç és: http://www.parapentorganya.net/

Volarenparapente.com està format per un grup de tècnics i monitors de parapent , amb una dècada d'experiència volant . Tots els pilots som tècnics d'esport de primer nivell i comptem amb el reconeixement de la Federació Aèria catalana , l'Escola catalana de l'Esport i la Generalitat . Les persones que formem Volarenparapente.com compartim la passió per volar , la il·lusió de veure cada vegada més gent practicant aquest esport que tant ens agrada . Us oferim diverses possibilitats perquè, amb qualsevol d'elles , gaudiu d'una experiència inoblidable.

L'adreça de l'enllaç és: http://www.volarenparapente.com/catala/inici

Turisme de la Seu d'Urgell – EE  Espai Ermengol
C/Major núm 8 - 25700 La Seu d'Urgell
Telèfon: 973 351511 - Fax: 973 360156
info @ turismeseu.com   www.turismeseu.com

Turisme Alt Urgell
Passeig Joan Brudieu, 15 - 25700 La Seu d'Urgell
Telèfons: 973 353112 - Fax: 973 352788
turisme @ alturgell.ddl.net   www.alturgell.cat

Oficina de Turisme d'Oliana
Av. Barcelona, 81 - 25790 Oliana
Telefon: 973 470339
turisme @ oliana.cat  www.oliana.cat

Oficina de Turisme d’Organyà
Plaça de les Homilies, s/n - 25794 Organyà
Telèfon: 973 382002
ajuntament @ organya.cat  www.organya.cat

Oficina de Turisme de Tuixent
Plaça Serra del Cadí, 1, baixos - 25717 Tuixent
Telèfon: 973 370030
museu @ trementinaires.org  www.trementinaires.org

Oficina de Turisme de Coll de Nargó
Ajuntament i DINOSFERA, - 25793 Coll de Nargó
Telèfon: 973 383048
culturaiturisme @ collnargo.ddl.net  collnargo.ddl.net

Casa dels Parcs dels Pirineus
Av. Valls d'Andorra, 33 - 25700 La Seu d'Urgell
Telèfon: 973 360954
pnaltpirineu@gencat.cat 
http://parcsnaturals.gencat.cat

Consorci Segre Rialb
Plaça de l'Alzinera, s/n - 25791 Tiurana
Telèfon: 973 056034
info @ segrerialb.cat www.segrerialb.cat

La Rectoria d'Alinyà
Plaça del Ball Pla - 25791 Alinyà
rectoria.alinya @ gmail.com
www.fundaciocatalunya-lapedrera.com

Espai La Vansa
Antigues Escoles de Sorribes - 25717 Sorribes
espailavansa @ gmail.com www.lavansatuixent.com

Consell Comarcal de l'Alr Urgell

L'adreça de l'enllaç és: http://www.alturgell.cat/rutes

Consell Comarcal de l'Alt Urgell

L'adreça de l'enllaç és: http://www.alturgell.cat/senderisme

Consell Comarcal de l'Alt Urgell

L'adreça de l'enllaç és: http://www.alturgell.cat/gastronomia

CONSTRUCCIÓ DE L'ESTACIÓ INTERNACIONAL DE PARAPENT D'ORGANYÀ

DIMARTS 30 DESEMBRE 1969

L’empresa Catalana d'Infraestructures i Serveis Associats, SL (CISA), va iniciar el passat dimarts, 29 de gener, les obres del projecte “Impuls al Turisme Esportiu Organyà 2020”, que van ser adjudicades per l’Ajuntament d’Organyà en la sessió del Ple del 9 de juny de 2018.

Aquest projecte té com a objectiu millorar i modernitzar les actuals infraestructures i equipaments destinats a l’activitat del parapent per a convertir el municipi en un referent internacional en la pràctica d’aquest esport en totes les seves modalitats, especialment l’acrobàtica.

Les obres d’actuació tenen 4 grans àmbits d’intervenció::

  1. Zona d’enlairament o envol: aquesta obra consisteix en una actuació sobre el perfil de la muntanya amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’envol i facilitar la mobilitat dels usuaris, suavitzant la pendent de la pista existent i del seu frontal i l’ampliació en el sentit horitzontal. Aquest espai serà emmoquetat.  També s’ha contemplat l’adequació del camí entre l’aparcament i l’envol per fer-lo accessible a persones amb mobilitat reduïda. Finalment, es construirà una grada de pedra que permetrà contemplar l’activitat amb una vista privilegiada sobre el territori, amb una capacitat prevista de 50 persones. També s’hi instal·larà una estació meteorològica per a millorar les condicions de vol i facilitar l’activitat de les escoles, professionals i resta de practicants, així com una zona de pícnic i uns lavabo prefabricat i de caràcter ecològic, adaptat a persones amb problemes de mobilitat.
  2. Aparcaments: creació d’un aparcament principal, de 35 places, per a facilitat i ordenar l’estacionament de vehicles privats i millorar la seva accessibilitat. També la creació d’una zona d’aparcament prioritària per als vehicles de les escoles de parapent, de persones amb mobilitat reduïda i la resta de personal autoritzat i un altre per a vehicles d’emergència i de càrrega i descàrrega.
  3. Accessos: es preveu l’arranjament del camí d’accés amb l’objectiu de facilitar la doble circulació dels vehicles. També es preveu la instal·lació de diversos punts de senyalització, tant al municipi com a les carreteres més properes així com d’un panell informatiu digital en la zona d’enlairament.
  4. Zona d’aterratge: inclourà l’asfaltat d’una part del camí d’accés a la zona, la igualació dels terrenys es condicionarà el seu aparcament. També la incorporació de diverses senyalitzacions per a facilitat l’aterratge (diana sobre la pista i una mànega de vent (anemoscopi).

L’actuació ha estat adjudicada per un import total de 337.005,00 euros i està subvencionada per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, dins del programa de Desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme.

Document Actions