al contingut a la navegació Informació de contacte

Vot per correu. Eleccions Generals, 28 d'abril de 2019

Guia pas a pas i dates clau per sol·licitar el vot per correu

Si el 28 d’abril no ets a Organyà per votar a les properes eleccions, has de saber que pots exercir el vot per correu. Això sí, has de tenir en compte el termini per sol·licitar-ho i saber pas a pas què has de fer perquè el vot per correu a les eleccions sigui vàlid. Per això, a continuació t’expliquem les dates i el calendari per exercir el dret a votar per correu a les properes eleccions.

Quan sol·licitar el vot per correu?

Es pot demanar el vot per correu a partir del 5 de març, i fins al 18 d’abril.

Guia pas a pas per exercir el vot per correu

És previsible que tothom que hagi sol·licitat el vot per correu rebi la documentació necessària per votar entre el 8 i el 21 d’abril. A partir d’aquí cal enviar la documentació rebuda per correu abans del 24 d’abril. A continuació trobaràs tots els passos per exercir el vot per correu:

A partir del dia 5 de març, trobaràs un imprès de sol·licitud de vot per correu a totes les oficines postals de Correus, que s’ha de demanar de forma gratuïta mostrant el DNI, el permís de conduir, el passaport o la targeta de residència d’estranger.

Rebràs per correu certificat la documentació (fins al 24 d’abril) per tal d’exercir el vot per correu. Cal omplir el sobre de votació amb la papereta de votació i tancar-lo completament. A partir d’aquí cal dur-lo a qualsevol oficina postal dirigit a la mesa electoral amb el certificat d’inscripció al cens electoral. L’oficina tramitarà l’enviament com a correu certificat i urgent gratis.


Document Actions