Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

45 ANYS DE LA SALSETA DEL POBLE SEC

Actuació

 

45 ANYS DE LA SALSETA DEL POBLE SEC


Aquest any 2022 es compleixen els 45 anys de La Salseta del Poble Sec i per a celebrar-ho en Salvador Escribà, co-fundador l'any 1977 de la banda, torna a encapçalar l'orquestra barcelonina i refunda la formació per a presentar-la arreu del país.

 

La Salseta del Poble Sec és una de les orquestres emblemàtiques de Barcelona i ha portat el nom d’un dels barris més populars i carismàtics de la nostra ciutat arreu de tot Catalunya i de l’Estat Espanyol amb una manera d’entendre la música de ball que l’ha fet renovadora i recuperadora de la participació més popular a les nostres Festes Majors.
La Salseta del Poble Sec s’ha mantingut sempre fidel a l’esperit amb el qual va néixer: portar la festa a la ciutadania, fer-la protagonista d’aquest esdeveniment i motivar als ciutadans a la convivència i participació populars. Aquest missatge continua vigent i ara més que mai,en la situació actual, cal reivindicar-lo.
 
La Salseta representa tot un esforç de normalització cultural, musical i lingüística i, sense el seu granet de sorra no s’entendria l’evolució que en el terreny de la cultura popular, més lligada a la Festa, ha viscut Catalunya. La sensibilització per les nostres cançons, per a adaptar i versionar temes universals, per portar ritmes foranis a les nostres contrades, tot plegat ha contribuit a refermar la riquesa musical a casa nostra. També per primera vegada, dins de la nostra història més recent, en els seus inicis va fer que la joventut participés a les Festes Majors dels pobles i les ciutats fent d’aglutinador intergeneracional, amb pares i fills ballant plegats en un mateix envelat o plaça.
 
Per tot això La Salseta del Poble Sec volem commemorar el nostre 45è aniversari i,a partir d’una formació musical bàsica, amb músics salseteros de gran nivell, que ens remet a les dels nostres inicis de finals dels 70 i principis dels 80, estem recuperant i reconstruïnt un repertori de ballables basat en les cançons que més han fet disfrutar al personal en les nostres actuacions en envelats, places, pavellons,...i així retrobar-nos amb els balladors i balladores que han fet possible que La Salseta es mantingués durant tots aquests 45 anys en què vàries generacions han ballat amb nosaltres. Volem retrel’s-hi petits homenatges per tota la geografia catalana.
 
 

A BALLAR COMPANYS I COMPANYES!!!!


 

Lliurament medalla d'or Barcelona                              https://youtu.be/5m--wqGK_kQ

Entrevista Salvador Escribà TV Sabadell Vallès         https://youtu.be/dycHwvdCIEA

Especial La Salseta del Poble Sec a TV3                     https://youtu.be/faY-IagTJfc 

Plaça Major
  • Quan 14/08/2022 de 00:00 a 02:00
  • On Plaça Major
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal