Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CAMPANYA DE DONACIÓ DE SANG

El proper 31 de maig, de les 19.00 a les 22.00 h, es farà la Campanya de Donació de Sang.

Jo puc donar sang?
Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos.
Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants (450 ml).
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, ha de passar un mínim de dos mesos.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta, s'analitza la sang.
Has de saber que pots donar sang:

Si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 quilos. Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys. Encara que no estiguis en dejú. Encara que tinguis el colesterol elevat. Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.

Pots donar fins a 3 vegades l'any, si ets dona, i fins a 4, si ets home.
Qüestionari previ a la donació.
El primer pas per valorar si és convenient dur a terme una donació de sang és contestar un qüestionari orientat a detectar qualsevol possible factor de risc. Les preguntes d'aquest document vénen determinades per llei i el seu objectiu és vetllar per la seguretat del donant i del futur receptor.
En cap cas però, una resposta afirmativa al qüestionari invalidarà directament una donació de sang. El metge responsable de l'extracció és qui decidirà, en última instància, si aquesta es realitzarà.

Tens algun dubte? Ens agradarà escoltar-te.

93 557 35 00

atencioaldonant@bst.cat - @donarsang

1r pis de l'Ajuntament d'Organyà
  • Quan 31/05/2019 de 19:00 a 22:00
  • On 1r pis de l'Ajuntament d'Organyà
  • Email
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal