Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova edició de la jornada “Arrela’t a l’Alt Urgell en format hackató

L’objectiu és generar les condicions que afavoreixin el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu

El proper 21 de setembre tindrà lloc la tercera edició del networking “Arrela’t a l’Alt Urgell”, una iniciativa de la Direcció General de Joventut a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, en el marc del projecte de cooperació Leader Odisseu. Aquest projecte busca afavorir el retorn de joves a les comarques rurals i potenciar la creació d’ocupació i el dinamisme econòmic en aquests territoris.

Les jornades d’Arrela’t tenen per objectiu generar un espai d’inspiració, coneixement i creació de xarxa entre persones joves qualificades, emprenedores i empreses, que impulsi el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu. Enguany, la principal novetat és que la jornada serà en format hackató, el que significa que serà un esdeveniment on persones de diferents perfils es troben per a, de forma creativa i col·laborativa, trobar solucions a un repte.

A nivell comarcal és la primera hackató que s’organitza i reunirà a persones de la zona per a generar idees que inspirin a tots i totes (administracions, empreses, entitats i particulars) a aplicar solucions per al desenvolupament d’oportunitats professionals a l’Alt Urgell. Aquesta jornada tindrà lloc el 21 de setembre a l’Alberg La Valira (Joaquim Viola, 57) de la Seu d’Urgell.

La sessió començarà amb la presentació d’una sèrie d’experiències de joves que viuen i desenvolupen la seva professió a la comarca. Tot seguit, ja començarà pròpiament la hackató amb diferents dinàmiques de Design Thinking, unes eines on aplicant el pensament creatiu i de disseny, permetran generar diferents idees per al desenvolupament d’oportunitats professionals a la comarca. A la meitat de la jornada, hi haurà una petita pausa on els assistents podran interactuar més entre ells per poder fer networking.

En ocasions anteriors, tant a l’Alt Urgell com a la Cerdanya, s’han organitzat diverses jornades per a posar en contacte empreses locals i joves per tal d’afavorir el seu arrelament laboral i potenciar el seu retorn a les comarques rurals. Enguany, la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal i el Consorci tornen a apostar per generar uns espais on es pugui afavorir les oportunitats d’ocupació que hi ha a les comarques rurals de muntanya.

Aquesta jornada és finançada per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020).

Les inscripcions ja són obertes i ho podeu fer a través d’aquest formulari.

Per a més informació: info@odisseujove.cat

(informació extreta de la web del Consell Comarcal de l'Alt Urgell)

Alberg La Valira. La Seu d'Urgell