Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocatòria dels Premis literaris HOMILIES D'ORGANYÀ

Nota de premsa i bases

DIJOUS 15 FEBRER 2024

S’OBRE LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS LITERARIS HOMILIES D’ORGANYÀ

La majoria de guardons augmenten la seva dotació
El termini per presentar les obres finalitzarà el 5 de maig

Els Premis Literaris Homilies d’Organyà acaben d’obrir la convocatòria per a la presentació d’originals, que finalitzarà el pròxim 5 de maig. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 31 d’agost en el marc de la 28a edició de la Fira del Llibre del Pirineu.

La majoria de guardons del cartell de premis augmenten enguany la seva dotació, Així, el premi principal, el Pirineu de narració literària, dotat per l’Ajuntament d’Organyà, passa del 2.200 al 2.500 euros, mentre que el finalista rebrà 1.400 euros en lloc dels 1.100 dels darrers anys. Per altra part, els premis Josep Grau i Colell de poesia, Alt Urgell de joves autors, Germans Espar i Tressens de relats viscuts i Lletres de Dones de relats curts augmenten la dotació de 600 a 700 euros.

Dels Premis Homilies d’Organyà també en formen part el premi Mort Qui T’ha Mort?, de relat negre, convocat i dotat pel Govern d’Andorra, amb 1.500 euros de premi per a l’obra guanyadora. Igualment s’ha convocat el premi Narieda de redacció infantil per a alumnes de primària de la Zona Escolar Rural (ZER) del mateix nom i que comprèn les escoles públiques d’Organyà, Coll de Nargó i Peramola. En els premis també s’inclou el Mossèn Albert Vives a la trajectòria periodística, que atorga la delegació d’Òmnium Cultural a l’Alt Urgell.

Es poden consultar les bases a la web de l’Ajuntament d’Organyà: www.organya.cat

Imatge: premiats l’any 2023

Organyà, 15 de febrer de 2024

BASES DELS PREMIS:

PIRINEU, de narració literària

MORT, QUI T'HA MORT?, de relat negre

ALT URGELL, de joves autores i autors

JOSEP GRAU i COLELL, de poesia

LLETRES DE DONES, de relats curts

GERMANS ESPAR i TRESSENS, de relats curts

NARIEDA, de redacció infantil per a nenes i nens alumnes de les escoles de la ZER Narieda (Coll de Nargó, Peramola i Organyà)