Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lo Quimet,primer gegant d'Organyà

1 d'abril de 2023

DIUMENGE 02 ABRIL 2023

GEGANT “QUIMET” D’ORGANYÀ

FITXA TÈCNICA:

 

  • Nom: Quimet

 

  • Mesures: 3,60 metres, 36 kg

 

  • Any: 2023

 

  • Constructor: Taller d’escultura Casserras

 

  • Entitat: Ajuntament d’Organyà

 

  • Informació:

 

El primer gegant d’Organyà és diu Quimet, i duu el nom en homenatge a qui va ser el descobridor d’un dels més significatius documents literaris en la nostra llengua:  “Les Homilies d’Organyà”: Joaquim Miret i Sans.

 

Aquest gegant ha estat construït pel Taller d’Escultura Casserrras de Solsona i ha estat finançat per l’Ajuntament d’Organyà. Va ser presentat en públic l’1 d’abril de 2023, primera diada gegantera d’Organyà.

 

La figura representa a Joaquim Miret i Sans, descobridor de “Les Homilies d’Organyà”.

Està construït seguint les tècniques i materials tradicionals de la imatgeria festiva catalana. L’escultura és de cartró pedra, policromada a l’oli, amb el cavallet de fusta i els ulls de vidre. En la vestimenta s’han seguit les mateixes instruccions que va deixar al seu sastre (i que es mantingueren sempre): l’americana havia de ser llarga. A la mà esquerra  hi porta el seu gran descobriment: “Les Homilies d’Organyà”. En l’altra hi porta un bastó de bambú, que no li servia per recolzar-s’hi sinó per moure’l al compàs dels seus passos en caminar. Al trau i porta, com sempre, un clavell vermell.

IMATGES DE LA TROBADA