al contingut a la navegació Informació de contacte

MENÚ DE L'ESCOLA MIRET I SANS

mes de maig

DIVENDRES 07 MAIG 2021

La veritat és que la llista d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies és bastant més extensa del que pot arribar a semblar en un primer moment. Tot i això, un percentatge al voltant del 90 % dels casos estan protagonitzats per un petit grup format per 7 aliments i els seus derivats:

  • Formatge
  • Ou
  • Peix
  • Crustacis
  • Farina
  • Soja
  • Cacauets i altres fruits secs

Icones dels al·lèrgens

 Api: És un aliment que podem trobar fàcilment a diferents condiments, amanides, sopes, cremes i salses.

 Cacauets: Un aliment que podem trobar en molts llocs, com olis, galetes o salses, en forma de traces. També entren dins d’aquest grup els aliments que continguin maní.

 Cereals amb gluten: Aquesta selecció inclou qualsevol varietat de blat, civada, sègol, ordi o espelta. Queden exclosos els xarops de glucosa de blat o ordi i els cereals utilitzats per fer destil·lats alcohòlics.

 Crustacis: Qualsevol producte elaborat amb gambes, cigales o llagostes,  incloses també totes les possibles traces.

 Fruits secs amb closca: Nous, ametlles, avellanes, anacards, etc. S’ha d’anar amb compte perquè podem trobar aquests ingredients en aliments com el pa, galetes,  postres, etc.

 Llet: Tots els aliments que tinguin a veure amb la lactosa, excepte l’utilitzat per fer destil·lats alcohòlics. Llavors, en aquest grup tenim productes com la mantega, formatge, nata o iogurts.

 Mol·luscs: Aquí entra qualsevol producte que contingui marisc, com caragols, ostres, calamars, pop o muscles, per exemple.

 Mostassa: Productes que continguin qualsevol variació, tant la seva forma més coneguda com marinats o llavors.

 Ous: Un ingredient realment comú i, per tant, fàcil de trobar en molts plats com postres, arrebossats, salses o pastes.

 Peix: Tot producte que contingui peix, excepte la gelatina utilitzada com a complement vitamínic o preparats carotenoides, així com la gelatina de peix utilitzada com a clarificant de la cervesa o el vi.

 Sèsam: Un producte que podem trobar com a condiment a diferents receptes en forma de llavor, oli i farines.

 Soja: Es fan diversos productes com salses, olis i pastes. Tot i això, no s’ha d’informar si conté oli o greix de llavor de soja totalment refinat.

 Sulfits i diòxid de sofre: Producte utilitzat en conservants per a crustacis, fruites deshidratades o productes carnis. La seva presència ha de ser en concentracions superiors a 10 mg/kg o 10 mg/l.

 Tramussos: Hem d’anar amb compte, ja que els podem trobar en diferents receptes en forma de farines o llavors

Document Actions