Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vols ajudar a Ucraïna?

DIVENDRES 01 ABRIL 2022

La societat catalana està compromesa amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes, tal com va mostrar de manera massiva a les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra davant de la Guerra d’Iraq 20 anys enrere, o de les mobilitzacions a favor de l’acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria el 2015.

Per tot això, l'Ajuntament d'Organyà, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, el Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU), i altres ajuntaments de la comarca, volem contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç, àmplia i oportuna a les zones afectades. En un context de patiment extrem de la població civil, es fa necessari atendre les necessitats humanitàries agudes de les persones víctimes del conflicte armat a Ucraïna.

Recollida de material

L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament informen que:

"Es desaconsellen les campanyes de recollida de materials de qualsevol mena. Són més efectives les aportacions econòmiques perquè les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els països on es durà a terme el projecte o projectes."

Seguint aquestes recomanacions, ni des de l'Ajuntament s’inicia cap campanya de recollida de material. Si més endavant canvien les recomanacions, s'obriran els canals habituals per a les persones refugiades a la nostra comarca.

Donatius econòmics

Pel que fa a les aportacions econòmiques, es poden realitzar a través d'aquests números de compte corrent:

 • Ajuts directes a Ucraïna mitjançant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (campanya d'emergència):
  • BBVA: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Caixabank: ES79 2100 3200 9625 0002 9627
  • Cal omplir el full de compromís
 • Ajuts a les persones refugiades que arribin a la comarca  mitjançant La Seu Solidària, entitat del tercer sector amb adreça a La Seu d’Urgell:
  • BBVA: ES28 0182 2811 3802 0018 4674
  • Indicar al concepte d'ingrés: "Ajuda a Ucraïna"

Aquesta aportació econòmica es destinarà a projectes locals, per fer front a l'allotjament i manutenció de les persones refugiades que arriben a la nostra ciutat.

Allotjament de refugiats i voluntariat

Les persones que vulguin cedir un habitatge buit i/o oferir-se com a voluntaris, s'han de dirigir al servei d'immigració del CAPAU:

Per a més informació: