Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

MANIFEST PER UNES FESTES LLIURES DE MASCLISME I LGTBIQFÒBIA A L’ALT URGELL

No és No

Foto

Des del Col·lectiu Feminista de l'Alt Urgell, lOficina Jove de l'Alt Urgell,
el Servei d'Informació i Atenció a les Dones, el Servei d'Atenció Integral de l'Alt Urgell, el Servei d'Intervenció Especialitzada Alt Pirineu i Aran, lAssociació Antisida de Lleida, el col·lectiu Huldra i el col·lectiu Iris
 

MANIFESTEM QUE:
" Els espais de festa són contextos susceptibles de produir-se agressions masclistes o LGTBIQfòbiques amb més facilitat sota el paraigües de l'oci, lalcohol i el bonrotllisme.


" És agressió masclista/LGTBIQfòbica tota agressió (física o no) exercida sobre una persona per motius de gènere o orientació sexual.

" Entenem que les actituds i agressions masclistes/LGTBIQfòbiques són una forma més de violència que s'exerceix contra les dones i persones amb identitats de gènere i orientacions sexuals no normatives com a manifestació d'una discriminació social estructural, i que es basa en les relacions de desigualtat i rols de poder per condició de gènere en el marc del sistema heteropatriarcal.


" Les bromes masclistes, la gelosia, els insults, les humiliacions, els tocaments, l'assetjament i el control són formes d'agressió masclista i LGTBIQfòbica.


" Res justifica una agressió: ni l'alcohol, ni les drogues, ni el vestuari, ni l'hora, ni res.
 

VOLEM:


" Visibilitzar una agressió masclista/LGTBIQfòbica com el que és, un acte no consentit i d'abús de poder duna persona envers una altra per motius de gènere o d'orientació sexual: no és un malentès, ni un conflicte.


" Conscienciar que davant una situació dabús totes som coresponsables d'actuar i que el nostre paper és clau per mantenir espais lliures de masclisme i LGTBIQfòbia.


" Donar resposta davant aquests agressions i la violències i què lactuació sigui col·lectiva.


" Que la persona agredida se senti apoderada per a actuar i donar resposta a la situació d'agressió gràcies a l'actuació col·lectiva i a la possibilitat de trobar un espai físic i moral de suport, seguretat i confort que li garanteixi capacitat de resposta pròpia.


" Unes festes i espais doci que siguin lliures d'agressions masclistes/LGTBIQfòbiques i no discriminatòries i que puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida.


" Que el carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom: volem anar sense por, segures i amb confiança.


" Que NO es TOLERI cap tipus dactitud ni cap forma de violència masclista o LGTBIQfòbica


En cas de veure o patir alguna agressió, ACTUA!


No siguis còmplice i actua: el teu paper també és important.
 

I recorda: NO és NO


NOMÉS SÍ ÉS SÍ